Legumele se taie cuburi de aceeasi dimensiune insa vanata si dovlecelul se taie mai subtiri pentru a se patrunde mai bine. Vanata se curata « pija
Legumele se taie cuburi de aceeasi dimensiune insa vanata si dovlecelul se taie mai subtiri pentru a se patrunde mai bine. Vanata se curata « pijama », se lasa un pic de coaja. Morcovul se taie rondele subtiri. Se incinge un wok si apoi uleiul impreuna cu untul. Se pune morcovul si se caleste la foc mare tragand tigaia. Se adauga apoi vanata si dupa calirea ei dovlecelul si la urma ardeiul. Ciupercile se soteaza separat si apoi se adauga la legume. Se stropesc cu sos de soia si putin praf de curry. Ele sunt putin « al dente » dar daca doriti sa fie foarte fierte adaugati la sfarsit niste supa de carne fierbinte si lasati sa scada. Ciupercile daca se pun intregi de preferat sa fie mici. Pieptul de pui se taie fasii, se ‘maseaza’ cu sosuri si curry dupa care se tine cateva ore la frigider. Se rasucesc fasiile si se introduc prin bete de frigarui taiate astfel incat sa intre in tigaia pentru prajit. Se pun pe gratar sau se prajesc in ulei incins.
Se pun pe servetele sa se scurga de ulei si se servesc alaturi de legume.
Alte retete recomandate:
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosAcestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!
Ardei iuti la otet
Comentarii