Limba breze cu macaroane

Pentru limba breze cu macaroane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • limba de vita - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • macaroane - 450 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • unt - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • usturoi - 25 g
  • foi de dafin - 34 frunze
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper dupa gust
  • 3 cuburi MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru limba breze cu macaroane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa rece. Macaroanele se rup. Faina se cerne. Limba de vita, morcovii, telina si ceapa se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa; se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI, 2-3 l apa fiarta, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare si piper si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielite si se taie felii. Sosul se paseaza peste bucatile de limba, se fierb impreuna 5-10 minute si se adauga vin. Macaroanele se fierb in apa clocotita cu sare si se racesc cu apa rece. Se strecoara, se scurg bine de apa si se inabusa in unt.

Limba breze cu macaroane se serveste calda, cu garnitura de macaroane.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Mosocoarna cu prune
1
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
2
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Parteneri
Pasca cu branza
Bucataras.RO

Pasca cu branza

Daca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum,...

Pasca cu branza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide