Limba cu piure de cartofi

Pentru limba cu piure de cartofi carnea de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se cresteaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • limba de vita - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • cartofi - 1 kg
  • lapte - 200 ml
  • ulei - 50 ml
  • smantana - 150 g
  • unt - 50 g
  • faina - 50 g
  • sardele - 100 g
  • vin alb - 100 ml
  • lamaie 150 g
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru limba cu piure de cartofi carnea de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se fierb in apa cu sare si se zdrobesc. Lamaile se spala; din 100 g se extrage sucul, iar 50 g se taie felii. Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare. Se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina, cubul MAGGI si se fierb. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii. Separat, se prepara sosul in care a fiert limba (500 g), smantana, sardelele, sare si se fierb 10-15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de limba si se fierb impreuna 5 minute. Se adauga suc de lamaie si vin. Se prepara piureul din cartofi, unt si lapte.

Limba cu piure de cartofi se serveste calda, cu piure de cartofi si decor din felii de lamaie taiata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Tarta cu fructe de toamna
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de toamna

Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta...

Tarta cu fructe de toamna
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!