Limba cu spanac

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga ust

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba de vaca
  • 4 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 pahare supa de carne
  • patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 kg spanac
  • 100 gr slanina
  • 3 cepe
  • unt
  • faina
  • 1 jumatate pahar lapte

Mod de preparare

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga usturoiul tocat iar deasupra se pune limba. Se acopera tava cu un capac si se da pe foc mic pana incep sa se moaie legumele si sa se prajeasca. Atunci se toarna vinul si se lasa la fiert descoperit, pe foc mic, pana cand scade vinul aproape de tot. Se toarna si zeama de carne, patrunjel verde tocat, sare, piper, se acopera din nou cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit timp de 2 ore. Intre timp spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se pune intr-un vas cu o lingura de unt, o lingura cu faina si 1 jumatate pahar de lapte. Se lasa sa scada bine si sa se ingroase. Dupa ce limba a fiert, se scoate din tava, iar sosul se lasa sa mai fiarba pana devine ca un sos cremos. Se curata limba de pielea groasa si se taie felii.


Se asaza spanacul, intr-un platou, peste spanac se asaza feliile de limba iar imprejur, in forma de coroana, se aranjaza legumele. Peste ele se toarna sosul din tava si se serveste.

Alte retete culinare:

Chiftele Mancare de mazare Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Sirop din flori de iasomie
Bucataras.RO

Sirop din flori de iasomie

Merișor m-a provocat. Eu m-am documentat și am exectutat ;) Un sirop tare aromat. M-am inspirat de la Adnia ;) Simplu, de...

Sirop din flori de iasomie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa