Limba cu spanac

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga ust

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba de vaca
  • 4 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 pahare supa de carne
  • patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 kg spanac
  • 100 gr slanina
  • 3 cepe
  • unt
  • faina
  • 1 jumatate pahar lapte

Mod de preparare

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga usturoiul tocat iar deasupra se pune limba. Se acopera tava cu un capac si se da pe foc mic pana incep sa se moaie legumele si sa se prajeasca. Atunci se toarna vinul si se lasa la fiert descoperit, pe foc mic, pana cand scade vinul aproape de tot. Se toarna si zeama de carne, patrunjel verde tocat, sare, piper, se acopera din nou cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit timp de 2 ore. Intre timp spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se pune intr-un vas cu o lingura de unt, o lingura cu faina si 1 jumatate pahar de lapte. Se lasa sa scada bine si sa se ingroase. Dupa ce limba a fiert, se scoate din tava, iar sosul se lasa sa mai fiarba pana devine ca un sos cremos. Se curata limba de pielea groasa si se taie felii.


Se asaza spanacul, intr-un platou, peste spanac se asaza feliile de limba iar imprejur, in forma de coroana, se aranjaza legumele. Peste ele se toarna sosul din tava si se serveste.

Alte retete culinare:

Chiftele Mancare de mazare Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
1
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
2
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
3
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
4
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
5
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii