Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga ust
Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga usturoiul tocat iar deasupra se pune limba. Se acopera tava cu un capac si se da pe foc mic pana incep sa se moaie legumele si sa se prajeasca. Atunci se toarna vinul si se lasa la fiert descoperit, pe foc mic, pana cand scade vinul aproape de tot. Se toarna si zeama de carne, patrunjel verde tocat, sare, piper, se acopera din nou cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit timp de 2 ore. Intre timp spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se pune intr-un vas cu o lingura de unt, o lingura cu faina si 1 jumatate pahar de lapte. Se lasa sa scada bine si sa se ingroase. Dupa ce limba a fiert, se scoate din tava, iar sosul se lasa sa mai fiarba pana devine ca un sos cremos. Se curata limba de pielea groasa si se taie felii.
Se asaza spanacul, intr-un platou, peste spanac se asaza feliile de limba iar imprejur, in forma de coroana, se aranjaza legumele. Peste ele se toarna sosul din tava si se serveste.
Alte retete culinare:
Chiftele Mancare de mazare Placinta cu dovleac
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)
Ciorba cu perisoareIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii