Limbă de porc în aspic

Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele. Se pun impreuna la fiert la foc mic.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Limbă de porc în aspic

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 6 bucati de limba de porc
  • 2 bucati picioare de porc adidasi
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 bucati ceapa
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 bucata radacina patrunjel
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust
  • gogosari la otet pt decor
  • marar pt decor.

Mod de preparare

Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele.Se pun impreuna la fiert la foc mic ca sa nu se tulbure zeama, intr-un vas mare astfel incat apa sa le acopere. Doar dupa 5 minute de cand au inceput sa fiarba se scot limbile si picioarele si se clatesc. Limbile de porc se curata cu un cutit razuind partea alba, incepand intotdeauna de la varf. Limbile se taie in trei astfel:partea groasa ( o folosim la aspic), partea subtire dinspre varf ( o facem cu smantana). Partea groasa se taie in doua separand tesutul mai moale si gras de sub limba ( il vom folosi la pateu)
Picioarele se lasa intregi. Dupa ce am scurs prin tifon pus in mai multe zeama si am clatit oala si bucatile de carne le punem din nou la fiert la foc mic, adaugang morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa intregi, sare si piper. Se fierb incet acoperind cu un capac sustinut de o lingura, adica sa iasa aburul si ferindu-ne sa ridicam focul pt ca sa nu se tulbure aspicul.Cand au fiert legumele si carnea, le scoatem din zeama. In zeama punem usturoi pisat dupa gust. Intr-un vas de Yena facem un decor dupa inspiratia proprie. Zeama in care a stat usturoiul o strecuram iar prin tifon sa fie limpede si fara resturi de usturoi. Peste decorul aranjat cu grija din legume in vasul de yena punem zeama cu usturoi atat cat sa acopere decorul si dam la frigider la inchegat. Bucatile mari si drepte din limba le feliem frumos in felii de 5 milimetri, si ce cade de la feliere ramanand pt pateu. Dupa ce decorul a fost fixat in gelatina pe fundul vasului de Yena asezam feliile de limba si restul de legume (fara ceapa), taiate, cum va vine la mana.Se toarna usor restul de zeama si se da la frigider pt cuagulare.Cand s-a inchegat bine, se cufunda cateva clipe vasul de Yena in apa fierbine si se rastoarna aspicul pe capacul vasului expunanad astfel decorul facut din legume.


Limba de porc in aspic se serveste taiat felii groase cu mamaliga fierbinte alaturi de salata de hrean cu sfecla rosie.
Aceasta mancare are un aspect festiv si e potrivita pentru sarbatori: Craciun, Pasti, etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia