Limbă de porc în aspic

Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele. Se pun impreuna la fiert la foc mic.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Limbă de porc în aspic

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 6 bucati de limba de porc
  • 2 bucati picioare de porc adidasi
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 bucati ceapa
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 bucata radacina patrunjel
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust
  • gogosari la otet pt decor
  • marar pt decor.

Mod de preparare

Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele.Se pun impreuna la fiert la foc mic ca sa nu se tulbure zeama, intr-un vas mare astfel incat apa sa le acopere. Doar dupa 5 minute de cand au inceput sa fiarba se scot limbile si picioarele si se clatesc. Limbile de porc se curata cu un cutit razuind partea alba, incepand intotdeauna de la varf. Limbile se taie in trei astfel:partea groasa ( o folosim la aspic), partea subtire dinspre varf ( o facem cu smantana). Partea groasa se taie in doua separand tesutul mai moale si gras de sub limba ( il vom folosi la pateu)
Picioarele se lasa intregi. Dupa ce am scurs prin tifon pus in mai multe zeama si am clatit oala si bucatile de carne le punem din nou la fiert la foc mic, adaugang morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa intregi, sare si piper. Se fierb incet acoperind cu un capac sustinut de o lingura, adica sa iasa aburul si ferindu-ne sa ridicam focul pt ca sa nu se tulbure aspicul.Cand au fiert legumele si carnea, le scoatem din zeama. In zeama punem usturoi pisat dupa gust. Intr-un vas de Yena facem un decor dupa inspiratia proprie. Zeama in care a stat usturoiul o strecuram iar prin tifon sa fie limpede si fara resturi de usturoi. Peste decorul aranjat cu grija din legume in vasul de yena punem zeama cu usturoi atat cat sa acopere decorul si dam la frigider la inchegat. Bucatile mari si drepte din limba le feliem frumos in felii de 5 milimetri, si ce cade de la feliere ramanand pt pateu. Dupa ce decorul a fost fixat in gelatina pe fundul vasului de Yena asezam feliile de limba si restul de legume (fara ceapa), taiate, cum va vine la mana.Se toarna usor restul de zeama si se da la frigider pt cuagulare.Cand s-a inchegat bine, se cufunda cateva clipe vasul de Yena in apa fierbine si se rastoarna aspicul pe capacul vasului expunanad astfel decorul facut din legume.


Limba de porc in aspic se serveste taiat felii groase cu mamaliga fierbinte alaturi de salata de hrean cu sfecla rosie.
Aceasta mancare are un aspect festiv si e potrivita pentru sarbatori: Craciun, Pasti, etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
3
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Parteneri
Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata
Bucataras.RO

Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata

Pufoase si delicioase. Ca la bucatarasi acasa

Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga