Limbă de porc (mâncare rece) cu ceapa şi măsline

Pentru limbă de porc rece cu ceapa şi măsline spalam foarte bine limbile cu un spalator mai aspru.Le lasam circa jumate de ora in apa rece sa iasa sangele.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Limbă de porc (mâncare rece) cu ceapa şi măsline

Ingrediente

  • -3 bucati limba de porc
  • sau 2 bucati limba de vaca
  • 2
  • 5 kg ceapa
  • 300-400 grame masline
  • 250 ml ulei
  • 200 ml vin alb sau roze
  • 2-3 linguri de bulion
  • 1/2 lamaie
  • boabe de piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Pentru limbă de porc rece cu ceapa şi măsline spalam foarte bine limbile cu un spalator mai aspru.Le lasam circa jumate de ora in apa rece sa iasa sangele.Le punem sa dea cateva clocote intr-un vas cu apa cu sare. Nu trebuie sa le fierbem definitiv intrucat vor fierbe in mancare.Trebuie doar sa putem curata pielita alba.Dupa ce au tras cateva clocote, le punem la racorit, dupa care incepem curatarea lor intotdeauna de la varful limbii la baza. Folosim un cutit ascutit cu lama subtire.
dupa aceea portionam limbile in felii de circa 1,5 cm. grosime.
Pana clocoteste limba vom curata ceapa, avand grija sa inlaturam si prima foaie alba de sub cea maro. Foaia aceasta ramane tare la fiert si se va simti neplacut in mancare.Taiem ceapa pestisori, si o framantam bine cu mainile ca sa inmoaie putin si sa se desfaca toate feliutele.
Eu pentru ca nu prajesc niciodata ceapa, o asez intr-o cratita cu fund gros si pe table, in toata cantitatea de ulei si cu doua pahare de zeama strecurata din vasul in care am clocotit limba. Am grija sa nu pun foarte mult ulei si nici multa apa intrucat mancarea rece trebuie sa fie foarte scazuta, si orice surplus de apa obliga fierberea indelungata a mancarii pentru a scadea la consistenta necesara.

Dupa ce s-a inmuit ceapa putin, adaug limba de porc si maslinele, las sa fiarba impreuna pana ceapa s-a inmuiat bine. Bulionul il dizolv in vin, tai lamaia felii subtiri si le adaug in mancare. De abia dupa ce e aproape scazuta potrivesc de sare, avand in vedere ca si maslinele lasa sare in mancare. Se da circa jumate de ora la cuptor. Mancarea rece se consuma la temperatura camerii cu paine. Limba care este o carnita frageda care impreuna cu ceapa, maslinele si mirodeniile puse, au un gust divin.Se mai poate prepara si este la fel de buna cu carne de curca sau de gasca, dar scotand total grasimea de pasare, ca mancarea racita sa nu se sleiasca si sa nu poata fi consumata neincalzita.


Limbă de porc rece cu ceapa şi măsline se consuma la temperatura camerii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Friptura de iepure la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise