Limbă de porc (mâncare rece) cu ceapa şi măsline

Pentru limbă de porc rece cu ceapa şi măsline spalam foarte bine limbile cu un spalator mai aspru.Le lasam circa jumate de ora in apa rece sa iasa sangele.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Limbă de porc (mâncare rece) cu ceapa şi măsline

Ingrediente

  • -3 bucati limba de porc
  • sau 2 bucati limba de vaca
  • 2
  • 5 kg ceapa
  • 300-400 grame masline
  • 250 ml ulei
  • 200 ml vin alb sau roze
  • 2-3 linguri de bulion
  • 1/2 lamaie
  • boabe de piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Pentru limbă de porc rece cu ceapa şi măsline spalam foarte bine limbile cu un spalator mai aspru.Le lasam circa jumate de ora in apa rece sa iasa sangele.Le punem sa dea cateva clocote intr-un vas cu apa cu sare. Nu trebuie sa le fierbem definitiv intrucat vor fierbe in mancare.Trebuie doar sa putem curata pielita alba.Dupa ce au tras cateva clocote, le punem la racorit, dupa care incepem curatarea lor intotdeauna de la varful limbii la baza. Folosim un cutit ascutit cu lama subtire.
dupa aceea portionam limbile in felii de circa 1,5 cm. grosime.
Pana clocoteste limba vom curata ceapa, avand grija sa inlaturam si prima foaie alba de sub cea maro. Foaia aceasta ramane tare la fiert si se va simti neplacut in mancare.Taiem ceapa pestisori, si o framantam bine cu mainile ca sa inmoaie putin si sa se desfaca toate feliutele.
Eu pentru ca nu prajesc niciodata ceapa, o asez intr-o cratita cu fund gros si pe table, in toata cantitatea de ulei si cu doua pahare de zeama strecurata din vasul in care am clocotit limba. Am grija sa nu pun foarte mult ulei si nici multa apa intrucat mancarea rece trebuie sa fie foarte scazuta, si orice surplus de apa obliga fierberea indelungata a mancarii pentru a scadea la consistenta necesara.

Dupa ce s-a inmuit ceapa putin, adaug limba de porc si maslinele, las sa fiarba impreuna pana ceapa s-a inmuiat bine. Bulionul il dizolv in vin, tai lamaia felii subtiri si le adaug in mancare. De abia dupa ce e aproape scazuta potrivesc de sare, avand in vedere ca si maslinele lasa sare in mancare. Se da circa jumate de ora la cuptor. Mancarea rece se consuma la temperatura camerii cu paine. Limba care este o carnita frageda care impreuna cu ceapa, maslinele si mirodeniile puse, au un gust divin.Se mai poate prepara si este la fel de buna cu carne de curca sau de gasca, dar scotand total grasimea de pasare, ca mancarea racita sa nu se sleiasca si sa nu poata fi consumata neincalzita.


Limbă de porc rece cu ceapa şi măsline se consuma la temperatura camerii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Prajitura cu mere
3
Prajituri

Prajitura cu mere

Eu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu...

Prajitura cu mere
Sos de hrean cu iaurt
4
Sosuri reci

Sos de hrean cu iaurt

Se rade hreanul pe razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu o lingurita de sare si se lasa pana a 2-a zi cand se introduce in...

Sos de hrean cu iaurt
Crap la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Aceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...

Crap la cuptor
Parteneri
Tort de piscoturi cu zmeura si visine
Bucataras.RO

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Acu o saptamana a fost ziua mamei mele careia ii doresc multa, multa sanatate si o viata lunga si linistita cu putere de...

Tort de piscoturi cu zmeura si visine
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc