Limba umpluta cu sos de smantana

Pentru limba umpluta cu sos de smantana se fierbe limba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej, astfel incat sa capete o forma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 limba cam de 1 kg
  • 3 l apa
  •  
  • 2 cepe
  •  
  • 1 patrunjel
  • 10 boabe piper
  •  
  • 1 foaie de dafin
  • 1 felie de paine
  •  
  • 1 ou (sau 1 lingura faina)
  • 1 lingurita de verdeata tocata
  •  
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 lingura unt sau 
  • untura
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri smantana.

Mod de preparare

Pentru limba umpluta cu sos de smantana se fierbe limba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej, astfel incat sa capete o forma. Se desface limba in lungime, in doua, cu un cutit, se scoate putina carne dinauntru, se da prin masina impreuna cu grasimea, cu carnea scoasa de la gatlej si cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si bine stors. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura.
Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt, si se toarna deasupra, din cand in cand, cate putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca o jumatate de ora. Separat se prajeste usor 1/2 lingura faina in tot atita unt. Se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba. Se amesteca smantana. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna cateva clocote. Inainte de a servi se scot atele. Se taie limba felii si se asaza pe farfurie astfel, incat sa para intreaga.


Limba umpluta cu sos de smantana se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa