Linte cu prune uscate

Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand o lingura de otet si una

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 250 g prune uscate
  • 250 g slanina afumata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • Piper boabe
  • Sare

Mod de preparare

Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand o lingura de otet si una de zahar. Intr-o alta oala se fierbe lintea, adaugand sare si piper dupa gust. Se curata de samburi prunele fierte si jumatate se taie bucatele mici, se adauga la linte si se fierbe timp de cateva minute. Se prajesc feliile subtiri de slanina.
Se pune slanina peste linte si se decoreaza cu prunele ramase.

Alte retete mincare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori