Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se si
Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se simta aroma) si se mai calesc impreuna inca 5 minute.
Carnea de vita, taiata in bucati, se tavaleste in faina cu condimente si apoi se pune la prajit in cratita in care urmeaza sa facem mancarea.
Se prajeste pe toate partile pana se "sigileaza".
Se adauga ceapa si usturoiul din tigaie, cimbrul, supa de vita, morcovii si la sfarsit Guinness.
O sa faca spuma la suprafata, dar o sa-i treacasi-o mai lasam pana da in fiert.
Pe cand se duce spuma, punem capacul si bagam cratita in cuptor la 140 - 150 grade, 2-3 ore.
Dupa vreo doua ceasuri jumate, punem la fiert 1 kg cartofi cu un pastarnac taiat bucati, ca sa nu fie piure-ul prea monoton.
TREBUIE sa stea la cuptor minim 2 ore, altfel se va simti amareala Guinness-ului. Eu o tin 3 ore si sosul este demential.
Pe langa morcovi se pot adauga ciuperci / fasole verde.
Se serveste cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Reteta Mancare cu carne de vita si Guinness a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Musaca de spanac cu carne de vita ,
Spaghete cu carne de vita a la " Mirela ",
Salata cu carne de vita
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii