Mancare de carne cu sos de soia

Carnea feliata 1-2 cm, o tai fasii, o pui la prajit la foc mic si acoperit, cand e prajita aproape in intregime arunci uleiul cu apa ce a lasat-o carn

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de vita sau porc
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • sos de soia

Mod de preparare

Carnea feliata 1-2 cm, o tai fasii, o pui la prajit la foc mic si acoperit, cand e prajita aproape in intregime arunci uleiul cu apa ce a lasat-o carnea. Tai ceapa bucati mai mari decat de obicei, ardeii la fel si usturoiul in doua sau o lasi intreaga. carnea iar in ulei nou, pui legumele peste(ceapa ardeii si usturoiul), arunci ulei de soia peste, nu fii zgarcit, (ala ii da gustul, pune sarea piper dupa gust, tine cont ca sosul de soia s-ar putea sa fie sarat, pune la foc mic si acoperit, lasa sa se caleasca si sa fiarba in suc propriu.

Nota: daca ai posibilitatea sa pui feliile de carne pe gratar, prajeste-o acolo, apoi taie felii si nu mai trebuie sa prajesti in prima tura de ulei. mancarea este foarte gustoasa. Pofta buna!
Se poate servi cu pilaf de orez sau ca atare ca si o tocana. Se poate improviza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc