Mancare de limba cu masline

Limba se pune la fiert aproximativ 45 minute, apoi se scoate din apa si se curata de pielea alba dupa care se taie felii. Ceapa tocata marunt, se inm

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar ulei
  • 250 gr masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 8 cepe
  • felii de lamaie
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii

Mod de preparare

Limba se pune la fiert aproximativ 45 minute, apoi se scoate din apa si se curata de pielea alba dupa care se taie felii. Ceapa tocata marunt, se inmoaie in ulei, amestecand des. Se aseaza feliile de limba intr-un vas, se toarna ceapa si sosul de rosii, foaia de dafin, sare, piperul boabe, 2 pahare apa si se lasa apoi pe foc mic, sa fiarba incet. Cand limba este aproape fiarta se toarna vinul, se adauga maslinele, feliile de lamaie si se lasa totul la fiert. Dupa ce sosul a scazut, se ia de pe foc.


Se serveste calda.

Alte retete:

Ardei umpluti

Mancare de mazare cu sos de rosii

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori