Mancare de praz cu carne de vitel

Se spala prazul si se taie in bucati de 1 cm - 1,5 cm grosime. Acestea se oparesc in apa fiarta cu sare timp de 2 minute. Intre timp se toaca ceapa so

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de praz cu carne de vitel

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 2 cepe potrivite
  • 400 gr pulpa vitel
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • delikat

Mod de preparare

Se spala prazul si se taie in bucati de 1 cm - 1,5 cm grosime. Acestea se oparesc in apa fiarta cu sare timp de 2 minute.

Intre timp se toaca ceapa solzisori si se caleste impreuna cu delikatul si carnea portionata pana ce ceapa devine sticloasa. Punem un pahar cu apa si se lasa sa fiarba carnea inabusit la foc potrivit.

Se adauga si pasta de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna 10 minute. Adaugam prazul si mai punem apa cat sa il acopere cca 2 degete. Lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade cele 2 degete de apa. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.


Se serveste calda ornata cu putin patrunjel.

Pofta buna!

Reteta Mancare de praz cu carne de vitel a fost propusa de Nally pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Tocanita cu carne de vitel,

Scaloppine al marsala (fileuri cu vin),

Saltimbocca alla romana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc