Pentru mancarea de rinichi se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc.
Pentru mancarea de rinichi se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc, deoarece da miros greu rinichiului. Cu cat rinichiul este de la un animal mai batran, cu atat trebuie curatit mai atent ca sa nu miroasa. Fiecare jumatate se taie in curmezis, in felii de 5 — 6 milimetri. Rinichiul de vaca, dupa ce este taiat felii, se opareste cu apa clocotita si se scurge bine. Apoi se spala cu apa amestecata cu otet. Inainte de a fi pus pe foc, trebuie uscat cu un servet.
Se taie marunt ceapa si se prajeste cu o lingura de untura. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si se amesteca pana cand incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu zeama de carne, se adauga putin bulion de rosii sau boia de ardei, sare si piper. Se lasa sa fiarba 10 minute. Intr-o tigaie se infierbanta 1/2 lingura de untura, se pun feliile de rinichi bine sterse si se tin atat, cat sa capete culoare, dar nu sa se rumeneasca. In cateva minute sunt gata.
Se pun in cratita cu sos, se adauga vinul. Se tin cateva minute pe masina fara sa fiarba, pana ce totul s-a incalzit bine si rinichii s-au imbibat cu sos. Rinichii nu trebuie tinuti niciodata mult la foc. Cu cat fierb mai mult, cu atat se intaresc.
Mancarea de rinichi se serveste calda.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseBun mai e aparatul asta. Introduci ingredientele in oala, setezi, ii dai drumul si iti vezi de treaba. De ceva vreme...
Ciolan dezosat la slow cooker Crock PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii