-se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat in fasii groase; -rosiilor, li se taie coditele, se oparesc, se
-se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat in fasii groase;
-rosiilor, li se taie coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele apoi se taie in bucatele mici;
-se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari;
-intr-o cratita incapatoare se pune uleiul de masline sa se incinga pe flacara potivita. Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot pe o farfurie, la cald;
Eu am folosit kabanos, nu am am avut carnati dar ar fi bine sa faceti prima data cu carnatii afumati.
-in undelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis. Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul;
-peste ceapa si usturoi se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile;
-se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet;
-se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se adauga putina apa; sosul trebuie sa fie gros);
Cand mancarica e gata se presara patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Reteta Mancarica de ardei cu carnati afumati a fost propusa de Rebella pe forum culinar.ro
Alte retete cu ardei gasiti aici:
Ardei umpluti cu cartofi, branza si ou,
Corabioare de ardei gras cu branza,
Ardei in plapumioara de branza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii