Mancarica de dovlecei cu piept de pui si rosii

Obisnuiesc sa fac des aceasta mancarica in perioada de vara, este delicioasa si se poate face foarte bine si fara carne. Este o mancare sanatoasa si

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de dovlecei cu piept de pui si rosii

Ingrediente

  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 kg de rosii bine coapte
  • 1 piept de pui
  • Cativa catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • Condimente dupa gust
  • Smantana sau sana

Mod de preparare

Obisnuiesc sa fac des aceasta mancarica in perioada de vara, este delicioasa si se poate face foarte bine si fara carne. Este o mancare sanatoasa si o recomand celor care vor sa-si pastreze silueta. Puteti opta pentru varianta in care nu mai caliti deloc legumele si le bagati direct la cuptor. Pieptul spalat si sters l-am condimentat, l-am taiat cubulete si apoi l-am dat la frigider. Am taiat dovleceii cubulete cu ajutorul aparatului (puteti sa-i taiati si rondele subtiri sau sa-i dati prin razatoare). Ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul le-am tocat marunt iar morcovul l-am dat prin razatoare. Cine doreste poate sa decojeasca rosiile care au fost oparite in prealabil. Am calit in uleiul incalzit pe rand : ceapa, usturoiul, apoi carnea, morcovul si la urma ardeiul. Dupa ce s-au calit legumele am adaugat dovlecelul si la sfarsit rosiile. Am condimentat dupa gust (curry, vegeta sau sare, piper, boia sau alte condimente) Nu am pus deloc apa ca sa fiarba in sucul de rosii. Jumatate din cantitatea de patrunjel am adaugat-o pe parcurs si restul dupa ce am inchis focul. Se da la cuptor pentru a scadea bine.


Se serveste atat calda cat si rece cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
Bucataras.RO

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel este o bunatate si mai mare dragul sa-i auzi pe copii in timp ce mananca...

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni