Mazare cu carne de porc

Pentru mazare cu carne de porc pieptul de porc se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Mazarea verde se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde/conserva - 1
  • 5 kg/1 kg
  • piept de porc - 500 g
  • rosii proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 50 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • zahar - 10 g
  • apa - 750 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru mazare cu carne de porc pieptul de porc se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Mazarea verde se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare (cea conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece). Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa, pasta de tomate si 100 ml apa. Sosul se paseaza peste carne, adaugandu-se restul de apa, piper, sare si se mai fierb 20-25 minute. Se pune mazare, zahar, rosii, se fierbe cca 10 minute. La finalul fierberii, se adauga jumatate din cantitatea de marar verde.

Mazarea cu carne de porc se serveste calda, cu marar verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Bucataras.RO

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa