Miel cu cartofi si curmale

Se alege o cratita mare cat sa incapa carnea. Se incinge uleiul si se adauga ceapa si ghimbirul pana cand se inmoaie. Se pune si carnea in transe si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spata de miel dezosata
  • 2 kg
  • ulei de masline
  • 4 cepe taiate in felii subtiri
  • 850g pulpa de rosii
  • 700g cartofi albi
  • 350g de curmale fara samburi
  • 2 batoane de scortisoara
  • Condimente:
  • 2 linguri radacina de ghimbir
  • 4 lingurite de chimen macinat
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 2 lingurite de coriandru macinat

Mod de preparare

Se alege o cratita mare cat sa incapa carnea. Se incinge uleiul si se adauga ceapa si ghimbirul pana cand se inmoaie. Se pune si carnea in transe si se prajeste bine pe toate partile. Se amesteca periodic apoi se adauga condimentele si batoanele de scortisoara.

Se adauga pulpa de rosii si 800 ml de apa se lasa sa se fiarba timp de 1h si 30 de minute pana cand mielul devine fraged.

Se mai pun cartofii se lasa sa fiarba acoperiti pana sunt gata, continuati cu adaugarea curmalelor si se mai lasa 5 minute apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa preferinte.

Pofta buna!
Se serveste cu migdale si coriandru presarat deasupra sau cu garnitura de cuscus.

Alte retete de Pasti

Drob de miel

Friptura de miel coroana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci