Miel cu cartofi si curmale

Se alege o cratita mare cat sa incapa carnea. Se incinge uleiul si se adauga ceapa si ghimbirul pana cand se inmoaie. Se pune si carnea in transe si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spata de miel dezosata
  • 2 kg
  • ulei de masline
  • 4 cepe taiate in felii subtiri
  • 850g pulpa de rosii
  • 700g cartofi albi
  • 350g de curmale fara samburi
  • 2 batoane de scortisoara
  • Condimente:
  • 2 linguri radacina de ghimbir
  • 4 lingurite de chimen macinat
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 2 lingurite de coriandru macinat

Mod de preparare

Se alege o cratita mare cat sa incapa carnea. Se incinge uleiul si se adauga ceapa si ghimbirul pana cand se inmoaie. Se pune si carnea in transe si se prajeste bine pe toate partile. Se amesteca periodic apoi se adauga condimentele si batoanele de scortisoara.

Se adauga pulpa de rosii si 800 ml de apa se lasa sa se fiarba timp de 1h si 30 de minute pana cand mielul devine fraged.

Se mai pun cartofii se lasa sa fiarba acoperiti pana sunt gata, continuati cu adaugarea curmalelor si se mai lasa 5 minute apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa preferinte.

Pofta buna!
Se serveste cu migdale si coriandru presarat deasupra sau cu garnitura de cuscus.

Alte retete de Pasti

Drob de miel

Friptura de miel coroana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta