Miel la cuptor

Se unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune la fiert intr-o craticio

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O jumatate de miel (mielul sa fie de 4-5 kg)
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingura de otet
  • 1 cubulet de vegeta
  • sare
  • ulei
  • o ceapa

Mod de preparare

Se unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune la fiert intr-o craticioara un pahar de apa, jumate de pahar de vin alb, 1 lingura de otet si 1 cubulet de vegeta. Cind incepe sa clocoteasca se ia de pe foc.

Dupa o ora de copt se scoate mielul si se sareaza pe partea de sus si se intoarce pe cealalta parte dupa care se toarna la salsa din craticioara si se introduce in continuare la cuptor. Dupa o jumatate de ora se scoate inca o data de la cuptor, se sareaza pe partea care nu a fost sarat iar salsa se toarna in craticioara.

Se intoarce pe partea cealalta si se introduce inca o jumatate de ora la cuptor dupa care se scote si taie in bucati, se aseaza pe un platou firbinte impreuna cu salsa. Se poate acompania cu cartofi la cuptor(panaderas).

Reteta de cartofi:

Se curata cartofi si se taie in feliute. Se pun intr-o tava cu o ceapa taiata in pestisori, sare dupa gust, ulei si putina apa, se da la cuptor cam doua ore.
Cind se servesc se presara patrunjel verde pe deasupra.
Mielul se coace in tava de ceramica si se serveste in aceasi tava in care s-a copt. Totul se serveste foarte fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Bucataras.RO

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise