Miel la tava cu legume si ulei de masline

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 coaste de miel a cate 7 oase fiecare
  • preferabil organice
  • taiate frantuzeste
  • 2 vinete tari
  • 8 rosii prunisoare
  • bine coapte
  • ulei de masline extravirgin
  • 8 catei de usturoi
  • in coaja
  • oregano uscat
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • busuioc sau maghiran proaspat
  • 1 mana mare de menta proaspata
  • 1 varf de cutit cu zahar
  • otet din vin rosu

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar carnea va deveni gustoasa si crocanta. Puneti coastele deoparte.

Taiati rosiile in jumatati si vinetele transversal in felii cu grosimea de 2,5 cm. Ungeti usor pe toate partile feliile de vanata cu ulei de masline extravirgin, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie neaderenta, pana se rumenesc putin. Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le pe o latura a unei tavi pentru cuptor. Puneti jumatatile de rosii si cateii de usturoi intregi alaturi de vinete, apoi presarati deasupra putin oregano si asezonati cu sare si piper. Peste rosii, intotdeauna puteti presara si putin busuioc sau maghiran proaspat.

Asezonati coastele de miel si prajiti-le in aceeasi tigaie, pana se rumenesc pe toate partile. Stropiti carnea cu putin ulei de masline, apoi puneti bucatile in tava pentru cuptor (cu partea interioara in jos), langa vinete si rosii. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit, astfel incat carnea sa mai ramana putin roz. Desigur, puteti sa micsorati sau sa mariti timpul de coacere, dupa gust. Scoateti tava din cuptor si lasati mielul sa se raceasca vreme de 5 minute.

Acum preparati fantasticul ulei de menta. Intr-un mojar sau in mixer, puneti frunzele de menta cu putina sare si zahar si frecati amestecul pana se omogenizeaza. Adaugati 2 linguri de otet din vin rosu de calitate si subtiati compozitia cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Asezonati dupa gust sl mai puneti cateva picaturi de otet, daca e nevoie. Acesta e un sos fantastic, excelent pentru legume si miel.

Se portioneaza coastele de miel in doua si apoi se imparte fiecare bucata in alte 3 sau 4 mai mici.

Alte retete recomandate:

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci