Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare.
Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare si se da la gheata pentru 24 ore, amestecandu-se in acest timp de cateva ori. A doua zi se mai trece odata prin masina adaugand o lingurita de bicarbonat, inca 1/2 lingurita de sare, 2 — 3 cuisoare, putin chimen si piper, toate pisate fin, si frisca nebatuta. Se piseaza o capatana de usturoi cu putina apa si se strecoara in tocatura numai zeama. Se bate bine o jumatate de ora si se fac mititei.
Se pune la masina de tocat tubul de tabla prin care se umplu matele pentru carnati. Se da tocatura inca o data prin masina si, pe masura ce iese carnatul din tub, se taie de marimea mititeilor. In lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si, cu mainile udate in apa, se formeaza carnaciori de aceeasi marime, care se asaza pe o scandura. Mititeii, se frig la gratar, la foc iute. In timpul cat se frig, se ung cu o pana muiata in zeama de carne.
Mititeii din carne de vaca se servesc calzi.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii