Mititei din carne de vaca

Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de vaca de la gat
  • 200 g seu de vaca
  • cate un varf de cutit de piper
  • chimen
  • bicarbonat
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de frisca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare si se da la gheata pentru 24 ore, amestecandu-se in acest timp de cateva ori. A doua zi se mai trece odata prin masina adaugand o lingurita de bicarbonat, inca 1/2 lingurita de sare, 2 — 3 cuisoare, putin chimen si piper, toate pisate fin, si frisca nebatuta. Se piseaza o capatana de usturoi cu putina apa si se strecoara in tocatura numai zeama. Se bate bine o jumatate de ora si se fac mititei.
Se pune la masina de tocat tubul de tabla prin care se umplu matele pentru carnati. Se da tocatura inca o data prin masina si, pe masura ce iese carnatul din tub, se taie de marimea mititeilor. In lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si, cu mainile udate in apa, se formeaza carnaciori de aceeasi marime, care se asaza pe o scandura. Mititeii, se frig la gratar, la foc iute. In timpul cat se frig, se ung cu o pana muiata in zeama de carne.


Mititeii din carne de vaca se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc