Musaca a la MAYA

Musacaua cu carne si legume este delicioasa. Este cu atat mai buna cu cat folositi legume proaspete, de sezon, pline de savoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca a la MAYA

Ingrediente

  • Cartofi felii si putin fierti
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 ustroi (4-5 catei)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 600-700 g carne macinata
  • 800-900 ml bulion (rosii fara peilita
  • in suc propriu)
  • cateva frunze de oregano
  • multe frunze de busuioc
  • o crenguta de rosmarin
  • 200-250 g creme fraiche (smanatana)
  • 200-250 g Gouda-rasa/felii/bucatele

Mod de preparare

Se caleste putin ceapa impreuna cu ustroiul.Se aduga carnea tocata,se amesteca bine,se lasa putin la rumenit.Apoi se aduga sosul de rosii, verdeata,se condimenteaza cu sare piper si se lasa cateva minute (10 maxim) la fiert.

Se pregateste o tava/vas jena, se pune o parte din sos.

Se acopera cu cartofii prefierti. Se adauga inca un strat de sos, peste cartofi, apoi,cate o lingurita din creme fraiche(eu am folosit din cea cu buruieni).

Se acopera cu cascaval ras. Eu am cumparat cascavalul felii, si le-am taiat bastonase, dar nu conteaza forma. Se pot lasa si felii sau cubulete mici.

Peste am pus cateva felioare de rosie, asa de culoare. Am dat la cuptor la 200 gr C ,pana mi-a placut cum a aratat.

Reteta Musaca a la MAYA a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro


Serviti musacaua dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc