Musacaua cu carne si legume este delicioasa. Este cu atat mai buna cu cat folositi legume proaspete, de sezon, pline de savoare.
Se caleste putin ceapa impreuna cu ustroiul.Se aduga carnea tocata,se amesteca bine,se lasa putin la rumenit.Apoi se aduga sosul de rosii, verdeata,se condimenteaza cu sare piper si se lasa cateva minute (10 maxim) la fiert.
Se pregateste o tava/vas jena, se pune o parte din sos.
Se acopera cu cartofii prefierti. Se adauga inca un strat de sos, peste cartofi, apoi,cate o lingurita din creme fraiche(eu am folosit din cea cu buruieni).
Se acopera cu cascaval ras. Eu am cumparat cascavalul felii, si le-am taiat bastonase, dar nu conteaza forma. Se pot lasa si felii sau cubulete mici.
Peste am pus cateva felioare de rosie, asa de culoare. Am dat la cuptor la 200 gr C ,pana mi-a placut cum a aratat.
Reteta Musaca a la MAYA a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Serviti musacaua dupa ce s-a racit putin.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii