Musaca a la MAYA

Musacaua cu carne si legume este delicioasa. Este cu atat mai buna cu cat folositi legume proaspete, de sezon, pline de savoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca a la MAYA

Ingrediente

  • Cartofi felii si putin fierti
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 ustroi (4-5 catei)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 600-700 g carne macinata
  • 800-900 ml bulion (rosii fara peilita
  • in suc propriu)
  • cateva frunze de oregano
  • multe frunze de busuioc
  • o crenguta de rosmarin
  • 200-250 g creme fraiche (smanatana)
  • 200-250 g Gouda-rasa/felii/bucatele

Mod de preparare

Se caleste putin ceapa impreuna cu ustroiul.Se aduga carnea tocata,se amesteca bine,se lasa putin la rumenit.Apoi se aduga sosul de rosii, verdeata,se condimenteaza cu sare piper si se lasa cateva minute (10 maxim) la fiert.

Se pregateste o tava/vas jena, se pune o parte din sos.

Se acopera cu cartofii prefierti. Se adauga inca un strat de sos, peste cartofi, apoi,cate o lingurita din creme fraiche(eu am folosit din cea cu buruieni).

Se acopera cu cascaval ras. Eu am cumparat cascavalul felii, si le-am taiat bastonase, dar nu conteaza forma. Se pot lasa si felii sau cubulete mici.

Peste am pus cateva felioare de rosie, asa de culoare. Am dat la cuptor la 200 gr C ,pana mi-a placut cum a aratat.

Reteta Musaca a la MAYA a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro


Serviti musacaua dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori