Musaca cu carne de vita

Musaca cu carne de vita este o reteta delicioasa cu carne. Pentru a pregati aceasta reteta de musaca va trebuie cam un kg de cartofi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca cu carne de vita

Ingrediente

  • 1-1.5 kg cartofi
  • 1 kg carne vita tocata
  • 0.500 kg ceapa
  • 0.500 kg rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru(cimbru
  • pentru doritori)
  • marar
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 pahare apa sau zeama de supa de carne
  • pentru fiert compozitia.

Mod de preparare

Musaca cu carne de vita este o reteta delicioasa cu carne. Pentru a pregati aceasta reteta de musaca se toaca carnea, ceapa, verdeata. Se amesteca apoi cu sarea, piperul, cimbrul.
Separat, se curata cartofii, se taie felii rondele, la fel si rosiile.
Intr-o cratita groasa se pune uleiul, se aseaza cartofii rondele, apoi se aseaza un pat de carne amestecata cu ceapa tocata si condimentele, pe care-l veti acoperi cu rosii rondele si iar cartofi.
Daca oala va permite sa repetati procedura, mai acoperiti iar cu cartofi si iar cu carne. Ultimul strat va fi de cartofi si de rosii.
Peste toate aceastea, se toarna supa (sau apa) si se da la cuptor cam 120 de minute la foc tare.
Cand au prins culoare de copt, se inchide focul la cuptor, dar se lasa tot in cuptor la aragaz, pana se raceste.
Pentru portiile de musaca cu carne de vita neconsumate in aceeasi zi de preparare, se vor tine in frigider acoperite cu capac sau folie, se vor putea incalzi, portionate la cuptorul cu microunde.


Musaca cu carne de vita se serveste ca felul 2, (cel putin vara) cu ardei copt in otet, ulei, sare... sau orice salata proaspete de vara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii