Musaca cu carne de vita

Musaca cu carne de vita este o reteta delicioasa cu carne. Pentru a pregati aceasta reteta de musaca va trebuie cam un kg de cartofi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca cu carne de vita

Ingrediente

  • 1-1.5 kg cartofi
  • 1 kg carne vita tocata
  • 0.500 kg ceapa
  • 0.500 kg rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru(cimbru
  • pentru doritori)
  • marar
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 pahare apa sau zeama de supa de carne
  • pentru fiert compozitia.

Mod de preparare

Musaca cu carne de vita este o reteta delicioasa cu carne. Pentru a pregati aceasta reteta de musaca se toaca carnea, ceapa, verdeata. Se amesteca apoi cu sarea, piperul, cimbrul.
Separat, se curata cartofii, se taie felii rondele, la fel si rosiile.
Intr-o cratita groasa se pune uleiul, se aseaza cartofii rondele, apoi se aseaza un pat de carne amestecata cu ceapa tocata si condimentele, pe care-l veti acoperi cu rosii rondele si iar cartofi.
Daca oala va permite sa repetati procedura, mai acoperiti iar cu cartofi si iar cu carne. Ultimul strat va fi de cartofi si de rosii.
Peste toate aceastea, se toarna supa (sau apa) si se da la cuptor cam 120 de minute la foc tare.
Cand au prins culoare de copt, se inchide focul la cuptor, dar se lasa tot in cuptor la aragaz, pana se raceste.
Pentru portiile de musaca cu carne de vita neconsumate in aceeasi zi de preparare, se vor tine in frigider acoperite cu capac sau folie, se vor putea incalzi, portionate la cuptorul cu microunde.


Musaca cu carne de vita se serveste ca felul 2, (cel putin vara) cu ardei copt in otet, ulei, sare... sau orice salata proaspete de vara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa