Musaca cu sos de cascaval

Musaca cu sos de cascaval este o delicioasa mancare cu cartofi si carne tocata.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Musaca cu sos de cascaval

Ingrediente

  • 800 g carne tocata porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei
  • 4-5 oua
  • delikat
  • tarhon
  • cimbru
  • boia
  • piper macinat
  • 150 g faina
  • 100 g bulion
  • 200 g smantana
  • 2 leg patrunjel
  • 300-400 ml ulei pt prajit cartofii
  • 50 g pesmet pt tapetat tava
  • Pentru sos :
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras

Mod de preparare

Musaca cu sos de cascaval este o delicioasa mancare cu cartofi si carne tocata. Cartofii se feliaza,se dau prin faina si se prajesc. Dupa prajire feliile le lasam sa se raceasca putin.

Pregatim umplutura astfel:
Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc. Dupa 5 min, se adauga carnea tocata, cimbru, tarhon, piper macinat si delikat dupa gust. Se calesc toate 10 min apoi se adauga o lingura de bulion si boia, se tine pe foc inca 5 min. Compozitia de carne se raceste si se adauga in ea 4 oua si verdeata taiata marunt.

In tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pesmet,intindem un rand de felii de cartofi,apoi jumatate din compozitia de carne tocata. Deasupra alt rand de cartofi, apoi cealalta jumatate din compozitia de carne.

Pe ultimul strat de cartofi se toarne 2 oua batute, cascaval ras si verdeata. Se orneaza cu fasii de ardei gras.
Se coace cam 30 min, pana se rumeneste deasupra.

Pentru cine doreste un sos langa musaca, se dizolva 1 lingura de bulion in 100 ml apa, se fierbe bine si i se adauga cimbru, tarhon, piper macinat si putin delikat.


Musacaua cu sos de cascaval se serveste calda cu smantana.
Tava Calve de la KitchenShop mi-ar fi de un real folos la prepararea retetei !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide