Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin masina de tocat si se ada
Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin masina de tocat si se adauga apoi peste ceapa dupa care se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pe foc mic. Dupa ce a scazut zeama lasata de carne, se mai lasa pe foc pana se rumeneste putin, apoi se da la parte si se amesteca impreuna cu sarea, piperul, un ou si verdeata tocata. Cartofii se curata si se pot folosi cruzi iar in cazul asta se taie subtiri si se preajesc in ulei sau felii mai groase si in aceste caz se fac piure, cu unt si lapte. Intr-un vas se adauga stratul de cartofi, apoi carnea, iar apoi inca un strat de cartofi. Se dpune deasupra bulionul de rosii si se da la cuptorul incalzit. Dupa ce musacaua s-a copt, se adauga deasupra un ou batut si se mai lasa la cuptor cateva minute, sa se rumeneasca bine.
Se serveste calda,
Alte retete:
Cartofi la cuptor Sarmale de post Ciuperci la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii