Musaca de vinete

Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete mijlocii
  • 750 gr. carne macra
  • 3 cepe mari
  • 3-4 linguri untura
  • 3-4 rosii
  • 1 ou
  • 1 pahar smintina
  • 1 lingura faina
  • 2-3 linguri zeama de carne sau apa
  • piper
  • sare
  • patrunjel tocat
  • pesmet

Mod de preparare

Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se taie o ceapa marunt, se prajeste cu o lingura de untura fara sa fie lasata sa se rumeneasca, se pun in aceeasi tigaie carnea tocata, piperul si sarea si se lasa sa se prajeasca putin. Carnea trebuie sa fie mustoasa. Fiecare felie de vinata se stoarce usor cu mina, se sterge cu un servet si se prajeste in untura pe o parte si alta. Pe fundul unei cratite unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un strat de rosii taiate felii subtiri, peste rosii un rind de vinete, apoi un rind de carne. Se procedeaza astfel pina cind se asaza toate vinetele si toata carnea. Ultimul rind trebuie sa fie de vinete, peste care se asaza rosii taiate rotogoale subtiri. Se pune cratita la cuptor pentru ½ de ora. Apoi se toarna peste musaca smintina amestecata bine cu faina, cu o lingura de zeama de carne si cu un ou batut spuma. Se presara putin patrunjel tocat si se mai lasa la cuptor pina se rumeneste putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia