Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

O mancare banala, dar absolut delicioasa!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Ingrediente

  • 4-5 vinete mici si tinere
  • 700 g carne tocata de pasare(curcan si piept de pui)
  • 300 g ciuperci proaspete Champignion
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • o mana de cascaval ras
  • 3-4 oua
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 lingurita de condimente uscate(dafin
  • piper
  • oregano
  • cimbrisor
  • maghiran
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu gosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga dupa ce am presarat un praf de sare pe ele.

Pana se scurg feliile de vinete, pregatim carnea astfel; calim intr-un pic de ulei o ceapa mica taiata marunt, cu ardeiul taiat cubulete mici. Cand incep sa se caleasca, adaugam carnea, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate, lasam sa scada tot sucul lasat de carne, apoi dam de pe foc si adaugam marar verde tocat fin.

Intr-o tava, tapetam fundul si marginile cu felii de vinete prajite si scurse de suc si grasime, apoi adaugam carnea tocata si venim deasupra ei cu alt strat de felii de vinete. Deasupra, presaram cascavalul ras, adaugam ouale batute bine, pe toata suprafata.

Ciupercile feliate le tragem un pic in ulei incins. Le presaram deasupra, pe toata suprafata si dam tava la cuptor, pentru cca. 20-25 minute. Dupa 15 minute, scoatem tava cu un prosop si scurgem grasimea lasata, apoi bagam din nou la cuptor.

Se taie si se serveste dupa ce s-a racit bine, simpla sau cu smantana.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de post cu cartofi noi
Bucataras.RO

Ciorba de post cu cartofi noi

m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...

Ciorba de post cu cartofi noi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos