Pentru musaca din dovlecei cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Dovleceii se spala, se curata de coaja.
Pentru musaca din dovlecei cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie rondele de cca 1 cm grosime si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Feliile de dovlecei se inabusa in 125 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Carnea tocata se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa, impreuna cu ceapa, se lasa la racit si se da din nou prin masina de tocat. Se adauga sare, piper, patrunjel verde si se amesteca bine. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de felii de dovlecei, compozitia de carne, un strat de dovlecei si ultimul strat de rosii. Faina se amesteca cu ou si iaurt si se toarna peste musaca. Deasupra se aseaza felii de rosii pentru decor, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata.
Musacaua din dovlecei cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii