Musaca greceasca

Vinetele se curata de coaja si se feliaza, pe lungime. Se oparesc apoi feliile in apa clocotita, dupa care se sterg si se prajesc in ulei fierbinte. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr carne de vaca
  • 5 vinete
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja si se feliaza, pe lungime. Se oparesc apoi feliile in apa clocotita, dupa care se sterg si se prajesc in ulei fierbinte. Separat, se marunteste carnea si se amesteca cu sare, piper, cascaval ras si un varf de cutit de scortisoara praf. Intr-un vas de sticla incasabil se asaza feliile de vinete, se acopera cu un strat din tocatura de carne, si se repeta straturile pana se termina ingredientele. Se adauga ou batut deasupra si se pune musacaua in cuptorul incalzit. Se lasa la gratinat aproximativ un 45 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc