Retetea de Beef Welingthon este de fapt reteta clasica care se face cu muschi de vita. Am pastrat celelalte ingrediente din reteta si am inlocuit muschiul de vita cu cel de porc. Nu este o reteeta greu de realizat, dar este pretentioasa. Cu putina indemanare si rabdare putem sa aducem pe masa un meniu grozav pentru zile de sarbatoare, dar si pentru o masa speciala de duminica.
Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa(ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva boabe de ienibahar, 1 baton de scortisoara, 1 bucata anason stelat. Se amesteca bine toate ingredientele pana sarea se topeste. Se pune muschiul in saramura, se acopera cu folie vasul si se da la frigider pentru cel putin 24 ore. Se scoate muschiul din saramura, se sterge de apa, se lasa 1-2 ore sa se usuce la temperatura camerei. Intr-o tigaie se pune putin unt(25 gr) si 2 linguri ulei. Se prajeste muschiul putin pe toate partile(este suficient sa prinda crusta). Se scoate muschiul pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Se poate unge cu mustar, eu am preferat sa sar peste aceasta etapa…
In aceeasi tigaie se pune restul de unt, se taie ceapa si usturoiul marunt si se caleste. Se adauga ciupercile taiate in felii sau cuburi(eu am avut ciuperci congelate, asa ca le-am lasat de seara pana dimeniata sa se dezghete). Am calit ciupercile la foc iute pana zeama de pe ele a scazut considerabil. Se asezoneaza cu sare, piper si putin cimbru, se lasa sa se raceasca. La final se adauga 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate cu boia.
Pe masa de lucru se intinde aluatul foietaj. Peste aluat se pun feliile de prosciutto, apoi umplutura de ciuperci. Punem muschiuletul in mijloc si rulam cat mai strans. Surplusul de aluat de la capete se taie si se da deoparte. Se unge aluatul cu galbenus de ou, se cresteaza cu o furculita sau cutit bine ascutit. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, se feliaza si se serveste cu garnitura preferata.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otet
Comentarii