Muschi de vita "a la Wellington"

Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 persoane: 4 foi de foietaj din comert (cca. 80g. fiecare)
  • 1
  • 5 kg. ciuperci-galbiori(uscati)
  • 2 cepe
  • 40 gr. unt
  • 1 kg. ciuperci Champignons
  • 2 linguri de Sherry
  • 800 gr. muschi de vita
  • ulei
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • 100 gr. pate de ficat
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 linguri amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • 200 gr. frisca pentru gatit

Mod de preparare

Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumatati. Se scot galbiorii din apa si se taie in doua. Se pastreaza apa in care s-au inmuiat. In 20 gr. unt se caleste ceapa, apoi se adauga galbiorii tocati, sherry si se fierb impreuna pana se evapora toata zeama de pe ei.

Carnea se frige in putin ulei cca. 15 minute. Se sareaza, pipereaza, se adauga ciupercile taiate in doua si apa in care s-au inmuiat galbiorii. Se fierb impreuna 5 minute.

Patrunjelul tocat se pune in amestecul de ceapa si ciuperci, se adauga pateul de ficat, se sareza si pipereaza dupa gust.

Pe o planseta infainata, se pun 2 foi de foietaj si se stropesc cu ulei. Se aseaza intr-o tava, se presara pesmet, se pune apoi o bucata de carne, se unge cu compozitia de ciuperci si se acopera cu celelalte 2 foi, stropite cu ulei.

Se ruleaza impreuna si se unge capetele si pe deasupra cu oul batut bine.

Se adauga putina apa in tava si in cuptor preincalzit, la 200 grade C, se coace 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa cel putin 10 minute pana sa se taie.

Ciupercile, care au fiert cu carnea, se amesteca cu ceapa verde tocata , sare, piper, jiul de pe friptura, din tava strecurat, frisca pentru gatit si 2 dl. apa. Se fierb impreuna pana ciupercile s-au fiert bine, se adauga amidonul alimentar si se lasa sa dea un clocot.
Pe un platou oval, se aseaza carnea taiata felii nu prea subtiri, iar de jur imprejur se pune sosul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Mancare de pipotele cu piure de cartofi
Bucataras.RO

Mancare de pipotele cu piure de cartofi

Daca-i vorba de pui, noua ne plac si pipotelele si inimioarele tare mult. Ce-i drept, se fac mai greu, dar mancarica iese...

Mancare de pipotele cu piure de cartofi
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola