Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumata
Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumatati. Se scot galbiorii din apa si se taie in doua. Se pastreaza apa in care s-au inmuiat. In 20 gr. unt se caleste ceapa, apoi se adauga galbiorii tocati, sherry si se fierb impreuna pana se evapora toata zeama de pe ei.
Carnea se frige in putin ulei cca. 15 minute. Se sareaza, pipereaza, se adauga ciupercile taiate in doua si apa in care s-au inmuiat galbiorii. Se fierb impreuna 5 minute.
Patrunjelul tocat se pune in amestecul de ceapa si ciuperci, se adauga pateul de ficat, se sareza si pipereaza dupa gust.
Pe o planseta infainata, se pun 2 foi de foietaj si se stropesc cu ulei. Se aseaza intr-o tava, se presara pesmet, se pune apoi o bucata de carne, se unge cu compozitia de ciuperci si se acopera cu celelalte 2 foi, stropite cu ulei.
Se ruleaza impreuna si se unge capetele si pe deasupra cu oul batut bine.
Se adauga putina apa in tava si in cuptor preincalzit, la 200 grade C, se coace 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa cel putin 10 minute pana sa se taie.
Ciupercile, care au fiert cu carnea, se amesteca cu ceapa verde tocata , sare, piper, jiul de pe friptura, din tava strecurat, frisca pentru gatit si 2 dl. apa. Se fierb impreuna pana ciupercile s-au fiert bine, se adauga amidonul alimentar si se lasa sa dea un clocot.
Pe un platou oval, se aseaza carnea taiata felii nu prea subtiri, iar de jur imprejur se pune sosul.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii