Muschi de vita cu ciuperci

Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper, se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitate pt 6 portii: 0
  • 900 gr Muschi de vita
  • 100 ml Ulei de floare; 0
  • 100 gr Unt
  • 020 gr Faina
  • 015 gr Pasta de tomate
  • 200 ml Vin rosu
  • 100 ml Vin alb
  • 200 ml Supa de oase
  • 150 gr Ciuperci
  • 030 gr Morcovi
  • 030 gr Patrunjel radacina
  • 030 gr Pastarnac
  • 030 gr Telina
  • 015 gr Sare
  • 002 gr Piper

Mod de preparare

Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper, se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se rumeneste usor pe ambele parti. Separat se incinge untul in care se calesc legumele taiate potrivit, faina cu pasta de tomate si vinul alb. Se lasa la fiert 5 minute dupa care se strecoara si se toarna sosul obtinut peste muschi, adaugand ciupercile curatate, spalate si taiate lame. Se introduce muschiul in cuptorul incins si se lasa 30 - 35 de minute. Inainte de al scoate cu 5 minute adaugam vinul rosu.
Se serveste cu sosul propriu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc