Muschi fript cu compot de prune

Carnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la fiert ca. 10 min. in 0,2 l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de porc (sau 500 g de coapsa)
  • 10 prune uscate
  • 2 linguri de zahar
  • piper
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ceasca unt
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 mere acrisoare
  • 1 lamaie
  • 0.5 lingurite de cimbru
  • 1 l smantana

Mod de preparare

Carnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la fiert ca. 10 min. in 0,2 l apa indulcita.

Se pipereaza carnea si se pune la prajit timp de 1 minut in unt si ulei fierbinte. Apoi continua sa le prajesti timp de 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu, pana cand sunt bine patrunse.

Cand carnea este gata, se aseaza pe o farfurie separata, se adauga sare si se acopera cu folie. Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul ramas in tigaie.

Merele se taie bucati si se adauga o lingurita rasa de coaja de lamaie, prunele uscate, cimbru, putina zeama de compot de prune si ceapa. Se lasa la fiert inca 5 minute.

In cele din urma, se toarna smantana si se lasa la fiert pana cand se ingroasa.
Alte retete recomandate:

Chiftele dovlecei

Dovlecei gratinati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori