Muschiulet de porc cu struguri si migdale este o friptura delicioasa, usor de facut si apreciata de toata lumea.
Puneti migdalele in apa clocotita pentru vreo 30 de secunde. Apoi le scurgeti si prin apasare usoara le scoateti pielita. Taiati carnea cat este nevoie pentru a incapea in tigaie, apoi dati-o cu ulei si condimentati-o cu sare si piper din belsug. Intr-o tigaie incinsa punem untul. Apoi punem repede carnea. Dam focul mai incet si o lasam sa se rumeneasca usor. Apoi o intoarcem pe partea cealalta si ii punem capac ca sa se patrunda. O lasam cam 15 - 20 de minute la foc mic. Spalam bine strugurii, apoi ii taiem in doua si le scoatem samburii. Cand carnea este gata, o scoatem pe o farfurie si o acoperim cu folie pentru a sta calda. Adaugam in tigaie vinul, supa, sare (verificati cata trebuie pentru ca si supa este sarata) si piper. Piperul se potriveste bine zic eu, asa ca nu va sfiiti sa il adaugati din belsug. Adaugati si strugurii si migdalele si lasati sa fiarba vreo 7-8 minute. Apoi adaugam amidonul dizolvat in o lingura de apa rece si mai fierbem vreo 2 minute, tot amestecand. Gustam si in functie de nevoie mai adaugam condimente sau niste zahar (eu am pus o lingurita de zahar). Taiem carnea felii si o adaugam peste sos, sa se obisnuiasca un pic cu aromele. Intre timp eu am facut si niste orez basmati, cu dovlecel ras (si stors) si putin ardei capia (pentru un strop de culoare). Mi s-a parut mie ca s-ar potrivi bine, dar puteti folosi si alta garnitura care nu are gust prea intens. Sper sa incercati si voi aceasta fripturica si mai ales sa va placa.
Muschiuletul de porc cu struguri si migdale se serveste cu garnitura de orez.
Reteta de muschiulet de porc cu struguri si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii