Muschiulet de porc cu struguri si migdale este o friptura delicioasa, usor de facut si apreciata de toata lumea.
Puneti migdalele in apa clocotita pentru vreo 30 de secunde. Apoi le scurgeti si prin apasare usoara le scoateti pielita. Taiati carnea cat este nevoie pentru a incapea in tigaie, apoi dati-o cu ulei si condimentati-o cu sare si piper din belsug. Intr-o tigaie incinsa punem untul. Apoi punem repede carnea. Dam focul mai incet si o lasam sa se rumeneasca usor. Apoi o intoarcem pe partea cealalta si ii punem capac ca sa se patrunda. O lasam cam 15 - 20 de minute la foc mic. Spalam bine strugurii, apoi ii taiem in doua si le scoatem samburii. Cand carnea este gata, o scoatem pe o farfurie si o acoperim cu folie pentru a sta calda. Adaugam in tigaie vinul, supa, sare (verificati cata trebuie pentru ca si supa este sarata) si piper. Piperul se potriveste bine zic eu, asa ca nu va sfiiti sa il adaugati din belsug. Adaugati si strugurii si migdalele si lasati sa fiarba vreo 7-8 minute. Apoi adaugam amidonul dizolvat in o lingura de apa rece si mai fierbem vreo 2 minute, tot amestecand. Gustam si in functie de nevoie mai adaugam condimente sau niste zahar (eu am pus o lingurita de zahar). Taiem carnea felii si o adaugam peste sos, sa se obisnuiasca un pic cu aromele. Intre timp eu am facut si niste orez basmati, cu dovlecel ras (si stors) si putin ardei capia (pentru un strop de culoare). Mi s-a parut mie ca s-ar potrivi bine, dar puteti folosi si alta garnitura care nu are gust prea intens. Sper sa incercati si voi aceasta fripturica si mai ales sa va placa.
Muschiuletul de porc cu struguri si migdale se serveste cu garnitura de orez.
Reteta de muschiulet de porc cu struguri si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPrajitura Cuburi de lamaie, este cunoscuta ca si Lemon Bars. Este o reteta de prajitura cu arome intensa de lamaie, cu crema...
Prajitura Cuburi cu lamaie (lemon squares)Daca tot suntem in perioada postului, meritam un desert absolut delicios, cu multe portocale. Prajitura de post cu crema de...
Prajitura de post cu crema de portocaleE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriReteta pe care o pregatim astazi ne va duce cu gandul la bucataria bunicii, la mirosul de leustean proaspat si la legumele...
Ciorba de pui cu taietei de casaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii