Muschiulet de porc cu struguri si migdale

Muschiulet de porc cu struguri si migdale este o friptura delicioasa, usor de facut si apreciata de toata lumea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de porc cu struguri si migdale

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6-700 g muschiulet de porc (aproximativ o bucata)
  • 250 g struguri albi
  • 100 g migdale crude
  • 100 ml vin alb sec (eu am folosit Feteasca Regala adusa de la Pietroasele :) )
  • 150 ml supa de legume (eu am obtinut-o din apa plus Mirodenia de la Fuchs)
  • 2 linguri ulei
  • o lingura de faina sau o lingurita amidon daca vreti sosul mai gros
  • sare si piper
  • aproximativ o lingurita de zahar

Mod de preparare

Puneti migdalele in apa clocotita pentru vreo 30 de secunde. Apoi le scurgeti si prin apasare usoara le scoateti pielita. Taiati carnea cat este nevoie pentru a incapea in tigaie, apoi dati-o cu ulei si condimentati-o cu sare si piper din belsug. Intr-o tigaie incinsa punem untul. Apoi punem repede carnea. Dam focul mai incet si o lasam sa se rumeneasca usor. Apoi o intoarcem pe partea cealalta si ii punem capac ca sa se patrunda. O lasam cam 15 - 20 de minute la foc mic. Spalam bine strugurii, apoi ii taiem in doua si le scoatem samburii. Cand carnea este gata, o scoatem pe o farfurie si o acoperim cu folie pentru a sta calda. Adaugam in tigaie vinul, supa, sare (verificati cata trebuie pentru ca si supa este sarata) si piper. Piperul se potriveste bine zic eu, asa ca nu va sfiiti sa il adaugati din belsug. Adaugati si strugurii si migdalele si lasati sa fiarba vreo 7-8 minute. Apoi adaugam amidonul dizolvat in o lingura de apa rece si mai fierbem vreo 2 minute, tot amestecand. Gustam si in functie de nevoie mai adaugam condimente sau niste zahar (eu am pus o lingurita de zahar). Taiem carnea felii si o adaugam peste sos, sa se obisnuiasca un pic cu aromele. Intre timp eu am facut si niste orez basmati, cu dovlecel ras (si stors) si putin ardei capia (pentru un strop de culoare). Mi s-a parut mie ca s-ar potrivi bine, dar puteti folosi si alta garnitura care nu are gust prea intens. Sper sa incercati si voi aceasta fripturica si mai ales sa va placa.


Muschiuletul de porc cu struguri si migdale se serveste cu garnitura de orez.

Reteta de muschiulet de porc cu struguri si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Chec din albusuri este o reteta de chec simplu si ieftin, un chec pufos, delicios, usor de facut.

Chec din albusuri
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Burek cu branza sarata
4
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Parteneri
Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate