Muschiulet de porc cu struguri si migdale este o friptura delicioasa, usor de facut si apreciata de toata lumea.
Puneti migdalele in apa clocotita pentru vreo 30 de secunde. Apoi le scurgeti si prin apasare usoara le scoateti pielita. Taiati carnea cat este nevoie pentru a incapea in tigaie, apoi dati-o cu ulei si condimentati-o cu sare si piper din belsug. Intr-o tigaie incinsa punem untul. Apoi punem repede carnea. Dam focul mai incet si o lasam sa se rumeneasca usor. Apoi o intoarcem pe partea cealalta si ii punem capac ca sa se patrunda. O lasam cam 15 - 20 de minute la foc mic. Spalam bine strugurii, apoi ii taiem in doua si le scoatem samburii. Cand carnea este gata, o scoatem pe o farfurie si o acoperim cu folie pentru a sta calda. Adaugam in tigaie vinul, supa, sare (verificati cata trebuie pentru ca si supa este sarata) si piper. Piperul se potriveste bine zic eu, asa ca nu va sfiiti sa il adaugati din belsug. Adaugati si strugurii si migdalele si lasati sa fiarba vreo 7-8 minute. Apoi adaugam amidonul dizolvat in o lingura de apa rece si mai fierbem vreo 2 minute, tot amestecand. Gustam si in functie de nevoie mai adaugam condimente sau niste zahar (eu am pus o lingurita de zahar). Taiem carnea felii si o adaugam peste sos, sa se obisnuiasca un pic cu aromele. Intre timp eu am facut si niste orez basmati, cu dovlecel ras (si stors) si putin ardei capia (pentru un strop de culoare). Mi s-a parut mie ca s-ar potrivi bine, dar puteti folosi si alta garnitura care nu are gust prea intens. Sper sa incercati si voi aceasta fripturica si mai ales sa va placa.
Muschiuletul de porc cu struguri si migdale se serveste cu garnitura de orez.
Reteta de muschiulet de porc cu struguri si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii