Ossobuco

Pentru ossobuco aveti nevoie de ceapa, usturoi, ciolan de vitel, condimente, ulei de masline, bulion, vin rosu, supa de carne si zarzavat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 4 felii ciolan de vitel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri bulion
  • 400 ml vin rosu
  • 500 ml supa de carne
  • 1 conserva de rosii
  • 1 legatura zarzavat pentru supa
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir salbie
  • 3 fire cimbru

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul si zarzavaul se toaca. Se sareaza si se pipereaza carnea, apoi se prajeste in putin ulei. Se scoate, se adauga in tigaie ceapa si usturoiul, bulionul si se calesc bine. Se stinge totul cu 200 ml vin si se lasa la fiert. Se adauga carnea si 250 ml supa, apoi se inabusa cca 60 de minute. Se toarna treptat 250 ml supa, rosiile si se lasa la fiert inca 30 de minute.  Se adauga zarzavatul, impreuna cu verdeturile, se acopera vasul cu un capac si se lasa la inabusit cca 40 de minute.


Se serveste mancarea calda.
Alte retete:
Mancare de mazare
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori