Ossobuco alla milanese - Italia

Ossobuco alla milanese este o reteta specific italiana, care imbina perfect aromele mediteraneene si care se gateste lent, pana cand carnea capata un gust divin si se topeste in gura.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ossobuco alla milanese - Italia

Ingrediente

  • 4 bucati de rasol de vitel
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 8 catei de usturoi
  • 4 morcovi
  • 2 frunze de apio
  • 250 ml vin alb
  • supa de vitel / legume
  • 1 lgt. cu cimbru
  • 1 lgt. cu rozmarin
  • 1 lgt. cu boabe de piper
  • 250 ml. de suc de rosii
  • 1 lgt. cu zahar

Mod de preparare

Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc pe fiecare parte, in putin cu ulei, pana se rumenesc usor si se scot.

Grasimea ramasa in cratita se stinge cu vin, se adauga bucatile de carne, legumele, supa cat sa acopere tot, cimbru, rozmarin si boabe de piper.

Carnea astfel pregatita se lasa pe foc mic si acoperita cu capac pana se fragezeste foarte bine, 3-4 ore. Se mai adauga supa / apa fierbinte cand este nevoie.

Spre final se adauga sucul de rosii in care se dizolva putin zahar.

Se poate orna cu Gremolata. Este un dressing uscat facut din patrunjel, usturoi zdrobit, coaja de portocala/lamaie, sare si piper. Se mai poate adauga suc de lamaie si ulei de masline.

Ca si garnitura, se poate folosi piure de cartofi / risotto alla milanese realizat din:
1 ceapa, 100 gr. de unt, ½ lg. cu sofran, 2 lg. cu maduva de oase de vita, 300 gr. de orez arborio, 5 lg. cu vin alb, sare, piper, supa ( aprox. de 3 ori cantitatea orezului), 100 gr. de unt si 8 lg. cu parmezan.

Ceapa se caleste in jumatate din cantitatea de unt (50 gr.), se adauga sofranul si se amesteca pentru a elibera culoarea, (daca se foloseste maduva, se adauga odata cu ceapa). Se adauga orezul si se amesteca 2 minute, apoi vinul si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca pana cand orezul absoarbe vinul. Apoi se adauga cate putin din supa, si tot asa, pana cand orezul absoarbe suficient lichid. La final se adauga restul de unt, jumatate din parmezan (4 lg.), orezul si se lasa acoperit cu capac 2 min. Se serveste imediat cu toping din parmezanul si untul ramas.


Ossobuco alla milanese se serveste alaturi de risotto alla milanese cu Gremolata sau cu piure de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!      

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!