Ostropel de porumbei

Se curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun in ulei incins sa se au

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3—4 porumbei
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • usturoi
  • 3 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • piper boabe
  • cimbru
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun in ulei incins sa se aureasca usor. Se scoate carnea pe o farfurie, iar in uleiul ramas se calesc cepele tocate marunt pina cind devin aurii. Se stinge ceapa cu o lingura de bulion si o lingura de otet, puse impreuna intr-o ceasca de apa calda. in sosul astfel pregatit se adauga sare, piper boabe si o crenguta de cimbru. Se pun bucatile de carne in sos, se adauga usturoi, dupa gust, se fierbe inabusit douazeci de minute.

Mancarea se serveste calda, cu mamaliguta sau cu paine proaspata.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc