Ostropel de rata cu ceapa si usturoi

Pentru ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata mijlocie
  • 1 lingura untura
  • 3 cepe
  • 1/2 lingura faina
  • 1 lingura bulion
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri otet de vin.

Mod de preparare

Pentru ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime. Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda. Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. La fel se face si ostropelul de gasca sau de gaina.


Ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori