Ostropel din carne de pui

Pentru ostropel din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi - 25 g
  • vin alb - 25 ml
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 700 ml
  • sare dupa gust
  • 1 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru ostropel din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Carnea de pui, ceapa si morcovii se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cubul MAGGI si sare. Se completeaza cu 500 ml apa si se fierbe cca 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne. Se adauga usturoiul si se continua fierberea cca 12 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si 1 legatura patrunjel.

Ostropelul din carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si garnitura de cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa