Ostropel din carne de pui

Pentru ostropel din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi - 25 g
  • vin alb - 25 ml
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 700 ml
  • sare dupa gust
  • 1 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru ostropel din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Carnea de pui, ceapa si morcovii se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cubul MAGGI si sare. Se completeaza cu 500 ml apa si se fierbe cca 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne. Se adauga usturoiul si se continua fierberea cca 12 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si 1 legatura patrunjel.

Ostropelul din carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si garnitura de cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc