Oua scotiene

Ouale scotiene cu cartofi piure sunt o reteta de aperitive festive potrivite pentru orice sarbatoare, mai ales de Paste, cand ouale sunt in prim plan.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Oua scotiene

Ingrediente

  • 800 gr. cartofi
  • sare
  • 4 oua + 2
  • 2 felii de panie de toast
  • 120 ml lapte
  • o ceapa
  • o lingura de ulei
  • verdeturi( patrunjel
  • marar etc)
  • 400 gr. carne tocata de porc
  • piper
  • ulei pt. prajit
  • 2 linguri unt
  • boia dulce

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute.

Ouale se fierb si ele tari si se racesc.

Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile pe care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa, 1 ou crud si cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se imparte in 4 parti egale.

Fiecare ou fiert tare se impacheteaza in amestecul de carne, se da bine prin celalalt ou batut, si apoi prin pesmet. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru 1 ora.

Apoi se prajesc in cuptorul incins la 160 de grade pentru 30 de minute, pana sunt rumenite, intorcandu-le din cand in cand. 
Cartofii se storc de apa, se pune laptele care a mai ramas, sare, unt si boia si se piseaza toate impreuna.


Ouale scotiene se servesc calde, alaturi de cartofii piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori