Oua scotiene

Ouale scotiene cu cartofi piure sunt o reteta de aperitive festive potrivite pentru orice sarbatoare, mai ales de Paste, cand ouale sunt in prim plan.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Oua scotiene

Ingrediente

  • 800 gr. cartofi
  • sare
  • 4 oua + 2
  • 2 felii de panie de toast
  • 120 ml lapte
  • o ceapa
  • o lingura de ulei
  • verdeturi( patrunjel
  • marar etc)
  • 400 gr. carne tocata de porc
  • piper
  • ulei pt. prajit
  • 2 linguri unt
  • boia dulce

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute.

Ouale se fierb si ele tari si se racesc.

Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile pe care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa, 1 ou crud si cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se imparte in 4 parti egale.

Fiecare ou fiert tare se impacheteaza in amestecul de carne, se da bine prin celalalt ou batut, si apoi prin pesmet. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru 1 ora.

Apoi se prajesc in cuptorul incins la 160 de grade pentru 30 de minute, pana sunt rumenite, intorcandu-le din cand in cand. 
Cartofii se storc de apa, se pune laptele care a mai ramas, sare, unt si boia si se piseaza toate impreuna.


Ouale scotiene se servesc calde, alaturi de cartofii piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc