Papiote din pui

Se pune cate un piept de pui pe cate o foaie de aluminiu. Se presara cu cimbru si piper, sau alte mirodenii dupa gust. Se acopera cu usturoi rondele (

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Papiote din pui

Ingrediente

  • 2-3 bucati de piept de pui batute putin inainte
  • ceapa
  • usturoi
  • ardei
  • rosii
  • praz rondele
  • cimbru
  • piper
  • patrunjel si frunze de telina tocate

Mod de preparare

Se pune cate un piept de pui pe cate o foaie de aluminiu. Se presara cu cimbru si piper, sau alte mirodenii dupa gust. Se acopera cu usturoi rondele (sau pisat) si cu ceapa solzisori.Se pun rosiile si prazul. Se presara din abundenta cu patrunjel si frunze de telina.

Se impacheteaza frumos papiota, in asa fel incat sa fie cat mai etansa.

Se pun intr-o cratita si se adauga apa pe langa ele, sa le ajunga apa cam la 1 centimetru, 1,5 cm !

Se acopera cu un capac de genul celui care permite scurgerea condensului direct in cratita !

Se pun pe foc si cand incepe apa sa fiarba se da focul cat mai mic cu putinta si se lasa jumatate de ora !

Se deschid cu grija, caci sunt aburi in interiorul lor !

Se servesc cu garnitura de legume
Reteta propusa de iulia13

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori