Papricas

Se prepara din carne de pui, vitel, purcel, berbec. Ceapa taiata marunt se inabuse cu grasime, cu boia si cu carnea taiata bucati. Se pun si ardeii in

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 10 cepe
  • 2 linguri grasime
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • sare
  • 2 ardei grasi; Galustele pentru papricas: ¾ pahar apa
  • 1 pahar faina
  • 2 oua
  • 100g grasime
  • sare

Mod de preparare

Se prepara din carne de pui, vitel, purcel, berbec. Ceapa taiata marunt se inabuse cu grasime, cu boia si cu carnea taiata bucati. Se pun si ardeii intregi. Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade. Este gata cind carnea a fiert bine si sosul a scazut. Carnea de berbec fiind mai tare, mai intii se prajeste si se fierbe Se serveste cu galusti. Galustile se pregatesc astfel: se clocoteste apa cu sare si grasime. Se toarna faina toata odata, amestecind mereu. Se ia de pe foc, se mai amesteca putin si cind este inca putin calda, se adauga ouale intregi. Se amesteca bine. Se iau cu lingurita galuste, se pun in apa clocotita si se fierb. Sint gata in momentul in care ies la suprafata. Se adauga in papricasul clocotit. Galustele se mai pot prepara si astfel: se freaca 2 linguri faina, 1 ou, 2 linguri unt, sare si se procedeaza ca mai sus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
2
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
3
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
4
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
5
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Parteneri
File de salau in crusta de pesmet cu parmezan
Bucataras.RO

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Cautand pe net retete de preparare a fileului de peste, m-am oprit la acest fel pe care l-am pregatit dupa gustul nostru si...

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii