Papricas cu carne de pui

Pentru papricas cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 800 g untura/ulei - 75 g (ml)
  • ceapa - 150 g faina - 25 g
  • boia de ardei dulce - 1 g smantana - 150 g
  • cartofi natur - 600 g sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru papricas cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Puiul si ceapa se inabusa in 75 g untura si 75 ml apa. Vasul se acopera si se fierbe inabusit. Cand carnea este aproape inabusita se adauga boia, faina dizolvata in 50 ml apa rece, continuand fierberea cca 5 minute. Se adauga smantana si se fierb impreuna cca 8 minute, apoi se scot bucatile de carne si se paseaza sosul peste ele.

Papricasul cu carne de pui se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc