Perisoare cu sos de smintina si ceapa

Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ram

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne (piept de pasare
  • de vitel
  • macra sau de porc
  • frumos impanata )
  • 1 ou
  • 100 gr. ceapa
  • o felie de piine
  • ulei
  • o lingurita de faina. Pentru sos: ulei
  • unt sau untura
  • o ceapa rasa
  • 25 gr. de faina
  • zeama de lamiie sau otet
  • 100 ml de smintina
  • marar verde
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, se potriveste de sare, se pun piper, patrunjel si marar tocat si se omogenizeaza amestecul cu o lingura. Intr-o cratita, se caleste ceapa cu putin ulei, se stinge cu o cana ( ¼ l ) de apa si cind clocoteste din nou, se pun la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina. Se lasa la foc mic 25 minute sa clocoteasca in vas acoperit. Se freaca smintina cu faina, se dilueaza cu putina apa rece si se toarna peste sosul din vas. Se lasa sa se ingroase potrivit sosul si se presara patrunjel si marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci