Perisoare de vitel cu legume si smantana

Perisoare de vitel cu legume si smantana sunt un fel de mancare satios si gustos si o buna alternativa la ciorba clasica de perisoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Perisoare de vitel cu legume si smantana

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • pulpa de vitel
  • un ou
  • 2-3 linguri de orez
  • sare si oregano
  • Pentru sos:
  • ceapa
  • morcov
  • ardei gras
  • dovlecel

Mod de preparare

Pentru perisoare am tocat o bucata de pulpa de vitel, am amestecat-o cu un ou, 2-3 linguri de orez, sare si oregano. Le-am pus la fiert in apa clocotita, putin sarata. Au fost gata cam in 45 de minute.

Pentru sos am calit - inabusit o ceapa in putin ulei, apoi am adaugat morcov si ardei gras. Dupa ce s-au muiat am pus doua pahare cu apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Am zis ca merge bine si ceva dovlecel, asa ca a aterizat si el frumos in sos.

Dupa ce toate legumele au fiert am adaugat 250 grame de smantana si ceva verdeata. Cand a clocotit sosul am adaugat perisoarele fierbinti, am mai lasat un minut si am inchis focul. Cantitatea de sos depinde de moftul fiecaruia, dar nu uitati ca perisoarele absorb din sos destul de mult.


Perisoarele de vitel cu legume si smantana se por servi cu verdeata proaspata tocata deasupra.

Reteta de perisoare de vitel cu legume si smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos