Perisoare de vitel cu legume si smantana

Perisoare de vitel cu legume si smantana sunt un fel de mancare satios si gustos si o buna alternativa la ciorba clasica de perisoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Perisoare de vitel cu legume si smantana

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • pulpa de vitel
  • un ou
  • 2-3 linguri de orez
  • sare si oregano
  • Pentru sos:
  • ceapa
  • morcov
  • ardei gras
  • dovlecel

Mod de preparare

Pentru perisoare am tocat o bucata de pulpa de vitel, am amestecat-o cu un ou, 2-3 linguri de orez, sare si oregano. Le-am pus la fiert in apa clocotita, putin sarata. Au fost gata cam in 45 de minute.

Pentru sos am calit - inabusit o ceapa in putin ulei, apoi am adaugat morcov si ardei gras. Dupa ce s-au muiat am pus doua pahare cu apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Am zis ca merge bine si ceva dovlecel, asa ca a aterizat si el frumos in sos.

Dupa ce toate legumele au fiert am adaugat 250 grame de smantana si ceva verdeata. Cand a clocotit sosul am adaugat perisoarele fierbinti, am mai lasat un minut si am inchis focul. Cantitatea de sos depinde de moftul fiecaruia, dar nu uitati ca perisoarele absorb din sos destul de mult.


Perisoarele de vitel cu legume si smantana se por servi cu verdeata proaspata tocata deasupra.

Reteta de perisoare de vitel cu legume si smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori