Pentru peste la gratar cu sos de lamaie se spala bucatile de peste in cateva jeturi de apa rece si apoi se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie.
Pentru peste la gratar cu sos de lamaie se spala bucatile de peste in cateva jeturi de apa rece si apoi se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie. Bucatile de peste se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece o jumatate de ora.
Intre timp se pregateste sosul din usturoiul pisat amestecat cu ulei, sare si acrit cu zeama de lamaie.
Se pune gratarul sa se incinga, se aseaza bucatile de peste, dupa 5-10 inute se intorc, ca sa nu s elipeasca.
Dupa ce s-au rumenit pestele la gratar cu sos de lamaie se pot servi pe frunze de salata verde, cu sos de usturoi si se orneaza cu fire de busuion si lamaie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaIdeea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii