Piept de curca cu portocale si varza de Bruxelles

Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se pune tava in cuptor preinc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de curca (cca.1kg.)
  • 2 cepe rosii
  • 1 lingura de unt topit
  • 800 gr. varza de Bruxelles
  • 800 gr. cartofi
  • 8 portocale mici(Kumkvat)
  • 2-3 linguri de margarina
  • 2 linguri gem de portocale
  • 2 dl. supa de legume din cubulete
  • sare
  • piper
  • frunze de menta
  • 1 portocala mare

Mod de preparare

Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se pune tava in cuptor preincalzit si se frige timp de 45 min. Varza de Bruxelles se fierbe in apa cu sare 20min. Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 min. Portocalele mici -Kumkvat- se taie in doua si se fierb 2 min. Inainte de servire se inabusa in putin unt impreuna cu cartofii. Varza de Bruxelles se inabusa si ea in unt inainte de servire. Supa de legume se amesteca cu gemul de portocala. Portocala mare se spala si se taie felii si se aseaza in tava cu carne. Peste pieptul de curca se pune supa de legume si timp de 10-15 min. se frige la 225 grade C. Jiul din tava, dupa ce se scoate carnea, se pune la fiert si se condimenteaza cu sare si piper.
Pe o farfurie ovala punem carnea taiata felii, alaturi legumele , acoperim cu sosul si ornam cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pulpa de miel la cuptor
Bucataras.RO

Pulpa de miel la cuptor

Pantru astazi m-am gandit ca daca tot sunt Rusaliile, de ce sa nu fac o friptura de miel pentru pranz. De obicei,cand...

Pulpa de miel la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise