1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un bu
1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un buzunar. Se umple cu prunele uscate care au fiert cc. 5 minute.
2.Peste pieptul de curca se pun suc de lamaie, piper alb, apoi se aseaza intr-o folie. Se pune intr-un vas, impreuna cu 3 linguri de vin rosu si 100g. unt. Se adauga un pahar cu apa. Se tine la cuptor 35-45 minute.
3.Separat, se pun perele la fiert, dupa ce au fost curatate de coaja si seminte si taiate in sferturi, in 200ml. apa 5 linguri de vin rosu, coaja de lamaie, 4 linguri zahar si sucul de la o lamaie. Se fierb timp de 5 minute.
4.Pieptul de curca se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se mai tine in cuptor inca 15 minute pana se rumeneste bine.
Observatii: Acest preparat mai poate fi servit cu garnitura de mere umplute.Se taie un capat de la mere, iar celalalt se cresteaza.Se scoate miezul.Se pun merele in apa cu suc de lamaie si se fierb 5 minute. Se umplu merele cu gem de afine sau cu piure de castane.
Se feliaza si se serveste cu piure de cartofi, perele fierte in vin si se garniseste cu patrunjel verde.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorDaca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca...
Desert rulada diplomatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii