Piept de gasca in vin rosu cu prune uscate

Ungem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le punem intr-un vas cu untura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 buc piept de gasca
  • slanina afumata
  • 2 catei usturoi pisat
  • 12 buc prune uscate
  • 2 dl vin rosu

Mod de preparare

Ungem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le punem intr-un vas cu untura si le punem la cuptor la 200 de grade si le prajim 20 de minute acoperite cu un capac, apoi idenpartam capacul si mai prajim 20 de minute. Fierbem prunele in vinul condimentat cu cuisoare. Servim cu piure de cartofi cu unt si frisca.
Alte retete recomandate

Ciuperci umplute

Vinete cu ardei

Vinete cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc