Piept de porc la tava cu ciuperci

Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati un amestec din ceapa si usturoi verde tocate m

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Piept de porc la tava cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 bucata frumoasa si nu prea grasa de piept de porc
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente traditionale pentru friptura
  • boia
  • piper
  • cimbru
  • chili
  • paprika
  • sare
  • etc. dupa gust

Mod de preparare

Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati un amestec din ceapa si usturoi verde tocate marunt, rosii curatate de pielita si tocate, ketchup, ulei de masline, sare, piper si condimente, apoi umpleti bine cu acesta crestaturile longitudinale ale pieptului de porc. Asezati carnea astfel impanata intr-o tava mai inaltuta cu crestaturile in jos. Asezati langa carne morcovul taiat baghete si felii de ceapa. Turnati apa pana la jumatatea bucatii de carne cu boia, ulei, sare si piper, apoi dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute. Scoateti tava, intoarceti friptura, crestati soriliul perpendicular, puneti in tava felii de rosie si ardei gras taiat pe lungime, patrunjel, apoi dati din nou tava la cuptor pentru 20 minute. Scoateti friptura, adaugati in tava ciupercile pleurotus bine spalate lasate intregi, dovlecelul taiat pe lungime si intoarceti din nou friptura. Puneti peste ea cateva felii de rosii, eventual completati zeama cu putina apa (puteti folosi si vin alb) si introduceti-o in cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti pentru ultima oara tava din cuptor, intoarceti fritura cu soriciul in sus, imprastiati deasupra cateva feliute de usturoi, gustati sosul si mai adaugati condimente dupa gust si introduceti-o in cuptor pentru ultimele 15-20 minute, sa capete o culoare brun-aurie si pentru a-i desavarsi savoarea.


Scoateti-o pe un platou impreuna cu garnitura si sosul din tava. Pe farfurii puneti atat bucati de carne, cat si legume, ciuperci si sos aromat. Pofta buna.

Mai multe retete si pe blogul nicuvar.wordpress.com

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de portocale cu crema
4
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
5
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Parteneri
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!
Bucataras.RO

Bavareză de mure, rețeta nr. 600!

Ei și am vrut ceva special pentru rețeta 600! Dar știți cum este proverbul acela” atâta culegi, până aduni!” am...

Bavareză de mure, rețeta nr. 600!
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori