Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava pentru copt. Asezonati porumb
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava pentru copt. Asezonati porumbeii, apoi asezati-i in vasul
incins ca pe o carte deschisa, cu pielea in jos, impreuna cu putin ulei de masline. Lasati-i pe foc pana ce se rumenesc usor, apoi scoateti-i din vas. Tot acolo, caliti cozile de ceapa verde si usturoiul timp de 1 minut, pana ce se inmoaie putin. Adaugati bucatile de unt si faina. Dati focul mai incet si mai prajiti inca 3 minute, avand grija sa nu se schimbe culoarea compozitiei. Adaugati mazarea, bulbii de ceapa, frunzele de salata verde (laptucile) si suficienta supa incat sa fie totul acoperit, apoi asezati deasupra porumbeii, de data aceasta cu pielea in sus. Introduceti totul in cuptorul preincalzit si
gatiti timp de 20 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute, inainte de a servi.
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Pastrama de oaie
Cartofi la cuptor
Ciuperci la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii